Wij gebruiken Cookies
Training: Instagram marketing voor bedrijven
Gratis aanmelden

Page content

Welke tekst gebruik je in een Facebook advertentie?

article content

Welke tekst gebruik je in een Facebook advertentie?

Een van de meest gestelde vragen over Facebook advertenties is wel wat je nu eigenlijk in die tekst bij je advertentie zet?

Zeker een terechte vraag, want de advertentietekst is erg belangrijk; in enkele zinnen wil je de aandacht trekken van je potentiële klant, deze aanspreken, je product/dienst aanprijzen, vragen wegnemen, jezelf voorstellen, de doelgroep doorsturen naar je website en eigenlijk ook nog vragen om een like op je bericht, of pagina, of – het liefst – allebei.

Je merkt; dit is nogal wat voor een advertentie tekst. We willen zoveel, maar hoe zet je dat om in een korte maar krachtige, behapbare, overtuigende Facebook advertentie?

Facebook advertentie formule

Eigenlijk is het relatief simpel hoe je een tekst opstelt, mits je het doel duidelijk voor ogen hebt. Het probleem is nagenoeg altijd dat we te veel willen. Zoals hierboven aangegeven wil je uitleg geven over je product, dat mensen doorklikken naar de website, reacties ontvangen, zoveel mogelijk verkopen, contactopnames, likes op je bericht en meer. Dat gaat niet werken. Ga niet met losse flodders schieten, maar focus je op één doel.  Op dat doel richt je vervolgens de tekst in je Facebook advertentie.

Wanneer je je doel voor ogen hebt is het tijd een mooi stukje te schrijven, dat doe je het beste via de volgende Facebook advertentie formule:

  1. Stel een vraag om de potentiële klant direct aan te spreken.
  2. Leg kort uit wat men kan verwachten wanneer ze naar jouw doel toewerken en geef een klein stukje informatie.
  3. Sluit af met een call to action, gericht op je doel.

Deze formule gebruik ik zowel in mijn eigen advertenties als die van mijn klanten en is zeer effectief. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op de regel, daar kom ik later op terug. Eerst een voorbeeld;

Voorbeeld; koffiebonen

Stel, je verkoopt een product en je wilt een Facebook campagne starten om dit product te verkopen. Dan is het eerste doel mensen naar je website te sturen. Want; zonder websitebezoekers geen klanten.

Voor het voorbeeld van vandaag wil ik koffiebonen aan de man brengen. Een tekst kan dan als volgt zijn:
“Ook niet zo’n ochtendmens?
Zet je koffie morgen ochtend met onze fairtrade koffiebonen van X uit Zuid-Amerika. Door het unieke, langzame groei- en verbrandingsproces is de koffie vol van smaak én lekker sterk voor de vroege ochtenden. Vandaag besteld is morgen direct goed wakker worden. Meer informatie op: www.mijnwebsitemetdebestekoffiebonen.nl “

De tekst is puur gericht op de koffiebonen. Er wordt niet gevraagd om likes, reacties, deelacties, telefoontjes en meer. Ook wordt er niet verteld dat je naast bonen ook filterkoffie, kopjes en hele leuke lepeltjes verkoopt. Hoe verleidelijk ook, dit is niet het doel van de campagne, dus laat het weg.
Het doel is de doelgroep dusdanig geïnteresseerd te maken dat ze op de link klikken. Eenmaal op de website is het zaak te zorgen voor aankopen en bij-verkopen (kopjes, lepeltjes, bewaardozen).

Wanneer je diensten aanbiedt, werkt het eigenlijk hetzelfde. Het doel is alleen vaak net wat anders, bijvoorbeeld gericht op contact opnamen. Focus daar de tekst dan op.

Van ‘formule’ naar gouden combinatie

Om te begrijpen wat voor teksten werken op Facebook, is het naast de bovenstaande formule ook belangrijk te kijken naar je potentiële klant en zijn/haar internetgedrag. De Facebook advertentie formule die ik gebruik is bewezen effectief, maar uiteraard zijn er altijd uitzonderingen op de regel.
Combineer de formule voor de perfecte Facebook advertentie tekst dan ook met de kennis die je hebt over je potentiële klanten en de ervaring die je hebt opgedaan met Facebook marketing. Het invullen van de drie onderdelen voor de perfecte Facebook tekst kan uiteraard op verschillende manieren en in verschillende schrijfstijlen. Dat laatste biedt je de ruimte om je advertentieteksten verder te optimaliseren.

Heb je nog niet alle wijsheid in pacht voor jouw perfecte advertentietekst? Dan is een A/B test erg interessant om in te zetten met je advertenties, maar ik help je ook graag verder. Neem gerust contact op voor de  mogelijkheden!

info@friendsenterprise.nl

Chatbericht sturen

Comment Section

0 reacties op “Welke tekst gebruik je in een Facebook advertentie?

Plaats een reactie


*