Wij gebruiken Cookies

Page content

Welke doelstelling kan ik het beste kiezen?

article content

Welke doelstelling kan ik het beste kiezen?

Om een campagne op Facebook te maken, is het nodig om een marketingdoelstelling te kiezen. Dit is meteen de eerste stap bij het maken van een campagne. Als je al ooit eens een campagne hebt opgezet, weet je vast al dat er een hele hoop doelstellingen zijn waar je uit kunt kiezen. Maar welke doelstelling kan je nu het beste kiezen en wat houdt deze doelstelling eigenlijk in? In deze blog ga ik je uitleggen wat elke doelstelling inhoudt.

 

De doelstellingen zijn in drie onderdelen verdeeld. Deze zijn: Bekendheid, Overweging en Conversie. Laat ik beginnen met het onderdeel Bekendheid. Onder dit onderdeel staan twee doelstellingen, namelijk Merkbekendheid en Bereik.

Merkbekendheid kies je als de naamsbekendheid wilt verhogen. Deze doelstelling zorgt er  voor dat de berichten die je maakt op zo’n manier aan jouw gekozen doelgroep getoond worden, dat de kans groot is dat ze jouw pagina en bedrijf onthouden.

Ook de doelstelling bereik kies je als je de naamsbekendheid wilt verhogen. Bij bereik focust Facebook bij het adverteren op het bereiken van zoveel mogelijk unieke personen. Normaal komt het vaak voor dat dezelfde personen je advertentie vaker dan 1 keer voorbij zien komen. In deze doelstelling wordt het aantal weergaven zo veel mogelijk gekoppeld aan unieke personen. Doordat Facebook dit doet, zien veel mensen jouw bedrijf voorbij komen.

 

Dan gaan we over naar het onderdeel overweging. Onder dit onderdeel staan de doelstellingen; Verkeer, Betrokkenheid, Appinstallaties, Videoweergaven, Leads generen en Chatberichten.

Verkeer kies je als doel is om meer websitebezoeken te generen. Bij deze vorm van adverteren kun je een bestemmings-URL aan je advertentie toevoegen. Deze URL kun je bijvoorbeeld laten verwijzen naar je homepage. Om ook echt websiteklikken te generen, kies je voor een pakkende tekst die triggert om te klikken.

Betrokkenheid past bij de doelstelling meer betrokkenheid met jouw pagina. Als je voor deze doelstelling kiest, kun je uit drie verschillende opties kiezen. Deze opties zijn: betrokkenheid bij bericht, pagina-vind-ik-leuks en reacties op evenementen. Heb je bijvoorbeeld een evenement gepubliceerd waar je graag meer reacties op wilt, kun je dit event bij deze doelstelling promoten. Ook kun je bestaande paginaberichten promoten, zodat er meer interactie op dit betreffende bericht komt.

De doelstelling appinstallaties zorgt er  voor dat het aantal downloads van je app verhoogt. Je kiest dit dus ook als je het aantal installaties van je app wilt verhogen. Bij deze vorm van adverteren kun je een advertentie maken met een link naar de App Store.

De vierde doelstelling onder dit onderdeel is videoweergaven. Je raadt het al; de advertentiedoelstelling is videoweergaven verhogen. Heb je een leuke video geplaatst? Kies dan voor deze vorm van adverteren. Deze vorm is namelijk perfect als je doelstelling is om je merk op te bouwen op Facebook.

Een vijfde doelstelling is leads generen. Bij deze doelstelling zet je een advertentie in die als focus heeft om e-mailadressen en/of andere gegevens te verzamelen uit de door jouw gekozen doelgroep. Bij deze doelstelling toont Facebook een advertentie waarbij mensen met een paar klikken hun gegevens achter kunnen laten.

De laatste doelstelling in dit onderdeel is chatberichten. Hiermee zorg je dat meer mensen berichten naar je bedrijf sturen via Messenger. Ook kun je dit gebruiken om antwoord op vragen te geven, aankopen te voltooien of om hulp aan je klanten te geven.

 

Het laatste onderdeel is conversie. Hier kun je kiezen uit Conversies, Verkopen uit productcatalogus en Winkelbezoeken.

Conversie kies je als je doel is om de conversie op je website te verhogen. Om deze advertentievorm te gebruiken, is het nodig om een klein stukje code toe te voegen aan de HTML code (de Facebook Pixel) op de website. Meer informatie over de Facebook Pixel vind je hier. Je kunt hierdoor heel gemakkelijk bijhouden hoe veel mensen die je advertentie gezien hebben, ook echt tot een aankoop zijn overgegaan.

De tweede doelstelling bij dit onderdeel is verkopen uit productcatalogus. Je kunt binnen Facebook een productcatalogus koppelen. Hierin staan alle producten uit jouw webshop. Zodra je de catalogus gekoppeld hebt, kun je advertenties tonen met producten uit jouw webshop.

En last but not least, winkelbezoeken. Deze doelstelling is zo ontworpen dat je mensen die op dat moment in de buurt van jouw bedrijf zijn, kunt benaderen met een advertentie.

Een voordeel is dat Facebook ook nog optimaliseert. Kies je bijvoorbeeld voor verkeer, dan gaat Facebook ook echt op zoek naar personen binnen jouw doelgroep die geneigd zijn om ook echt op je link door te klikken.

 

Comment Section

0 reacties op “Welke doelstelling kan ik het beste kiezen?

Plaats een reactie


*