Wij gebruiken Cookies

Page content

article content

Uitgelegd: Hashtags op Instagram

Hashtags op Instagram

Om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten op Instagram, doe je er goed aan om hashtags te gebruiken. Zo zorgt het gebruik van één hashtag voor gemiddeld 12,6% meer betrokkenheid; wie wil dat nou niet?! Toch kun je niet zomaar onder elke post die je plaatst strooien met hashtags. Het is belangrijk de juiste hashtags voor jouw Instagram bedrijfsprofiel en posts te vinden.

Waarom hashtags

Ongeveer 70% van de posts die op Instagram geplaatst worden, gaan ongezien voorbij. Het gebruiken van de juiste en relevante hashtags is daarom van ongekend belang wil je zichtbaar zijn met jouw bedrijf op Instagram (de advertentiemogelijkheden even niet meegenomen). Wanneer je hashtags op de juiste manier inzet, dan kun je hiermee snel aan nieuwe, relevante volgers komen voor jouw Instagram account. Daarnaast zorgen hashtags ook nog eens voor een hogere betrokkenheid onder je posts.

Tip: Voeg ook een locatie toe aan je posts, ook dat zorgt voor een groter bereik en een hogere interactie.

Aantal hashtags

Ga zorgvuldig om met de hashtags die je gebruikt onder je posts. Je kunt maximaal 30 hashtags bij elke nieuwe post plaatsen, maar ik wil je adviseren dat niet te doen.  Het blijkt namelijk dat het plaatsen van vijf tot tien hashtags optimaal is voor een hogere interactie en een groter bereik van je bericht. Gebruik je er meer, dan wordt dat eerder als spam gezien. Ook is de relevantie van je hashtags dan minder hoog.

De juiste hashtags

Het is niet verstandig om zomaar random een aantal hashtags te bedenken en deze bij je post te plaatsen. Ga eerst op onderzoek uit welke hashtags er bestaan die relevant zijn voor je bedrijf én de betreffende post. Wanneer je op Instagram op hashtags zoekt, krijg je automatisch relevante andere suggesties. Op deze manier kun je kijken welke hashtags niet alleen interessant zijn, maar ook door anderen gebruikt worden.

Tip: Klik altijd even op een hashtag die je wilt gaan gebruiken, zodat je kunt zien of de andere foto’s met deze hashtag overeen komen met wat jij wilt gaan posten.

Zorg ervoor bij het kiezen van de hashtags dat je niet de hashtags pakt die enorm veel foto’s gelinkt hebben. Kies bijvoorbeeld niet voor een brede hashtag als #travel die 298.737.694 foto’s heeft, maar bijvoorbeeld voor #roadtripiceland met 7.435 foto’s.

Het is goed om een  lijst met hashtags te maken die interessant zijn voor je bedrijf en de meeste posts. Plaats echter niet eenzelfde hashtaglijst bij elke foto die je post. Het is verleidelijk omdat het veel tijd scheelt; maar elke post is weer anders en vraagt daarbij om ook nieuwe, andere hashtags die de dan minder relevante hashtags kunnen vervangen.

Er zijn verschillende soorten hashtags te groeperen, denk bijvoorbeeld aan branded hashtags of trending hashtags. Het is goed om uit de verschillende groepen hashtags enkele relevante voor jezelf in een lijst te zetten en per post die je plaatst uit verschillende groepen de meest relevante hashtags te gebruiken. Je leert meer over de verschillende soorten hashtags en het juiste gebruik ervan in de hashtag Mastertraining in de Community.

Comment Section

0 reacties op “Uitgelegd: Hashtags op Instagram

Plaats een reactie


*