Wij gebruiken Cookies
Training: Instagram marketing voor bedrijven
Gratis aanmelden

Page content

Nieuw: Producten integreren in je Facebookpagina

article content

Nieuw: Producten integreren in je Facebookpagina

Er waren al verschillende tools waarmee je een webshop kon integreren in je Facebookpagina, maar nu is het ook vanuit Facebook zelf mogelijk! Het is nog wel een functie die momenteel wordt getest, dus het zou kunnen zijn dat dit voor jouw pagina nog niet mogelijk is.

Het kunnen toevoegen van producten aan je Facebookpagina kan er voor zorgen dat je meer gaat verkopen via Facebook! Mensen hoeven niet meer vaak door te klikken of in je (misschien niet mobiel geschikte) webwinkel te gaan rond zoeken naar een product.

Hoe maak je een shop aan?

Het aanmaken van een shop en producten is eigenlijk heel erg eenvoudig. Als lid van de Community kun je hier alles over vinden in onze Mastertraining van aanstaande maandag! Deze zal geheel gewijd worden aan deze nieuwe Facebook-shop integratie.

Zoals ik zojuist al aangaf kan het zijn dat deze mogelijkheid om producten te integreren in je Facebookpagina voor jou nog niet beschikbaar is. Dat kan natuurlijk te maken hebben met de testversie waar deze nieuwe functie zich nu in bevindt, maar ook met de pagina-categorie die je hebt gekozen. Zeer waarschijnlijk is het namelijk niet mogelijk om de shop toe te voegen wanneer jouw pagina niet ingesteld staat als de categorie ‘Bedrijven en organisaties’ of ‘Lokale bedrijven’. Dit omdat voor de overige categorieën de mogelijkheden binnen je Facebookpagina erg beperkt zijn. Kijk hier dus ook even goed naar als je een shop wilt aanmaken!

Producten toevoegen

Wanneer je de shop hebt aangemaakt op je Facebookpagina, kun je vervolgens producten toe gaan voegen. Hierbij voeg je beeldmateriaal toe, kun je een prijs aangeven en een beschrijving toevoegen. Vervolgens kun je een link invoegen naar het product in je webshop, of beter: een directe betaalpagina. Op deze manier neem je extra stappen weg voor je Facebookpagina bezoeker om het product te kopen. Bij elke extra stap vallen er namelijk altijd mensen weg. Wil je je volgers ook de gelegenheid geven meer informatie op de website te vinden? Dan kun je altijd een linkje hiervoor toevoegen in de beschrijving van het product.

shop toevoegen1

Vervolgens kun je onderaan er ook voor kiezen om het product uit te lichten op je Facebookpagina. Dit betekent dat dit product altijd zichtbaar is bovenin je Facebookpagina.

De optie om het product te delen op je Facebook pagina is een optie om een bericht ervoor in te zetten. Dit kun je ook altijd later nog doen.

Mobiel zichtbaar

De producten die je in je pagina kunt integreren, staan onder het tabblad ‘Shoppen’ dat je aan de linkerzijde van je pagina vindt. Normaal gesproken kun je dergelijke tabbladen (apps) niet zien op je smartphone, maar bij ‘Shoppen’ is dat wel het geval! De shop wordt op mobiel namelijk weergegeven boven de tijdlijn berichten. Aangezien meer dan 85 procent van de Facebookgebruikers Facebook op zijn of haar mobiel bekijkt, is dit erg belangrijk!
Wanneer je dus zelf je webshop als tabblad in je Facebook pagina hebt gezet, kunnen mensen op mobiel deze niet zien. Het is dus zeker een voordeel om deze nieuwe functie van Facebook te gaan gebruiken!

Screenshot_20161027-151333 Screenshot_20161027-151343

Berichten plaatsen met je producten erin

Daarnaast kun je ook heel handig een berichtje aanmaken met een directe link naar een van de producten in je Facebook shop. Dit ziet er direct erg mooi uit en verlaagt eveneens de drempel voor mensen om door te klikken. Let echter wel op de inhoud van je overige berichten, zodat je niet teveel promotie op je pagina zet, maar dat je ook relevant blijft en het raakvlak blijft opzoeken met je fans!
De promotionele berichten van je producten kun je vervolgens ook weer adverteren, om zo nieuwe potentiële klanten aan te spreken!

berichtje aanmaken

 Zelf aan de slag!

Wordt jij net zo enthousiast over het integreren van een shop in je Facebookpagina? Ga hiermee dan zeker aan de slag! Kom je er zelf niet helemaal uit? Geen zorgen, aanstaande maandag (31 oktober 2016) maakt Carlijn een uitgebreide Mastertraining over dit onderwerp, waarin zij van A tot Z uitlegt hoe jij een shop aanmaakt, producten toevoegt en dit alles ook zo goed en effectief mogelijk instelt voor je eigen Facebookpagina.

Deze Mastertraining kun je terugvinden in onze Community. Nog geen zilver lid? Meld je dan voordelig aan en betaal de eerste maand slechts 1 euro! De opvolgende maanden betaal je 29 euro per maand. Bevalt het toch niet? Dan kun je maandelijks opzeggen! Meer informatie over de uitgebreide mogelijkheden binnen de Facebook Community vind je hier >

Al lid? Log dan hier in om de Mastertraining te bekijken!

Comment Section

2 reacties op “Nieuw: Producten integreren in je Facebookpagina


Door Milou op 17 november 2016

Hebben jullie enig idee hoe het kan dat ik bij een product toevoegen geen link voor het betalingsproces kan invoeren? Dat balkje is bij mij niet zichtbaar in dit scherm! Als ik nu een product toevoeg en bekijk is de keuze er alleen om mij als pagina een messenger bericht te versturen over het product.. Heel vreemd!


Door Iris Pijnenburg op 22 november 2016

Hi Milou,

Wat vervelend om te horen! Als je een print-screen kunt sturen (met even een begeleidende tekst dat ik je dat hebt gevraagd 😉 ) per mail, dan kijk ik graag even met je mee waar het mogelijk fout kan gaan!

Groetjes, Iris

Plaats een reactie


*