Wij gebruiken Cookies
Training: Instagram marketing voor bedrijven
Gratis aanmelden

Page content

Hoe maak je een live poll op Facebook? (inclusief handige video tutorial)

article content

Hoe maak je een live poll op Facebook? (inclusief handige video tutorial)

Wij kregen regelmatig vragen van ondernemers in onze Community. Een vraag die vaak terugkeerde was: Hoe kun je een live poll op Facebook plaatsen waarbij Facebookgebruikers met behulp van reactions stemmen. Omdat het nog niet zo gemakkelijk is om zo’n live poll in te zetten, hebben wij hiervoor een video opgenomen waarin dit uitgelegd wordt.

Helaas is het maken van een live poll op Facebook niet mogelijk in Facebook zelf. Het is hiervoor nodig om een extern programma voor te gebruiken. Dit is niet heel erg ingewikkeld, maar je moet het wel even begrijpen. Met behulp van deze blog plaats jij binnen no-time je eigen live poll!

Waarom een live poll op Facebook plaatsen?

Het plaatsen van een live poll op Facebook is een hele goede manier om interactie aan te gaan met je fans. Afgelopen week heeft Facebook een nieuwtje bekend gemaakt. Andere reactions worden naast de like button (bijvoorbeeld het hartje of de lachende emotie), belangrijker bij het bepalen van het bereik van dat bericht op Facebook. Dit omdat Facebook van mening is dat deze andere ‘reactions’ gebruikt worden wanneer men meer betrokken is bij het bericht dan wanneer een bericht alleen een like krijgt. Er zit overigens geen verschil in welke reaction gebruikt wordt!

reactions op Facebook
Als paginabeheerder kun je hier slim op inspelen door een bijpassende call to action in je bericht te plaatsen die vraagt om een reaction in plaats van een like. Een live poll is een goede manier om om reactions te vragen en je bereik te verhogen.

Je kunt een live poll bijvoorbeeld goed gebruiken voor win acties:

live poll op facebook winactie

Als quiz/spelletje:

live poll op facebook quiz

Of om de mening van je fans te vragen.

live poll op facebook mening

Zorg er voor dat wanneer je om meningen vraagt, dat het laagdrempelige vragen zijn, waar mensen wél een sterke mening over hebben of dingen waarvan ze het leuk vinden om hun mening te geven. Bijvoorbeeld over je nieuwe collectie, of grappige onderwerpen. Hoe laagdrempeliger, hoe leuker mensen het vinden om hun mening te geven via jouw live poll op Facebook.

Wil je weten hoe je een live poll op Facebook plaatst?

Bekijk dan de video.

 

De live poll heb ik kunnen maken met behulp van www.mylivepolls.com. Wij hebben zelf geen samenwerkingen met dit bedrijf., maar vonden het programma eenvoudig werken en hebben er goede ervaringen mee. Gebruik je de gratis variant van dit programma dan zal er een watermerk over de live video heen en weer bewegen. Door een klein bedrag te doneren kun je video’s plaatsen zonder het watermerk.

Comment Section

0 reacties op “Hoe maak je een live poll op Facebook? (inclusief handige video tutorial)

Plaats een reactie


*