Wij gebruiken Cookies
Training: Instagram marketing voor bedrijven
Gratis aanmelden

Page content

Hoe maak je een goede Facebookpagina?

article content

Hoe maak je een goede Facebookpagina?

Vaak krijgen wij de vraag van ondernemers die willen gaan starten met Facebook: Hoe maak je een goede Facebookpagina? Waar moet ik allemaal rekening mee houden? Hoe stel ik mijn Facebookpagina goed in? Bij het opzetten van een succesvolle Facebookpagina is de basis enorm van belang. Zonder goede basis, zul jij nooit het maximale uit jouw bedrijf of in ons geval: Facebookpagina halen. In deze blog ga ik hier dieper op in.

Het geheim van een goede Facebookpagina is een goede basis

Het begint bij het invullen van de juiste basis informatie op jouw Facebookpagina. Waar start je? Je zorgt er voor dat je start met een goede categorie voor jouw pagina. Er zijn 6 categorieën waar je uit kunt kiezen voor jouw bedrijfspagina. Zorg dat deze aansluit bij wat jij daadwerkelijk doet. Je kunt kiezen uit:

  • Plaats of lokaal bedrijf: Deze categorie spreekt misschien wel voor zich. Deze categorie gebruik je wanneer je een lokaal bedrijf hebt, bijvoorbeeld een winkel, een sportcentrum, bioscoop etc.
  • Organisatie: Deze categorie gebruik je wanneer bij jouw bedrijf het bezoekadres en openingstijden niet zo van belang zijn. Het gaat bijvoorbeeld om een webshop, verzekeringen, opleidingen, reizen, etc.
  • Merk: Ook deze spreekt denk ik voor zich. Dit gaat om merken of producten. Ook deze hebben niet één vaste locatie. Denk bijvoorbeeld aan kledingmerken of voedingsmerken.
  • Artiest, band of bekend persoon: Ben je een artiest, zoals een muzikant, komiek, DJ, auteur etc. Dan gebruik je deze categorie. Maar ook chef-koks, artsen of politicie maken gebruik van deze categorie.
  • Amusement: Zie goed goel.
  • Doel of onderwerp: Zowel amusement als goed doel zijn pagina’s die je niet wil gebruiken voor een bedrijf. Dit zijn namelijk community pagina’s. Community pagina’s zijn pagina’s die gebruikt kunnen worden als soort van fan-pages. Wanneer een dergelijke pagina erg populair wordt, wordt de pagina overgenomen en beheerd door de Facebook-community.

Voor iedere categorie zijn er verschillende subcategorieën beschikbaar. Kies voor een categorie die het best beschrijft wat jij doet. Je kunt per pagina meerdere subcategorieën kiezen. Wist jij dat het goed instellen van deze categorieën kan bijdragen aan jouw vindbaarheid op Google. Het is dus erg van belang dat deze categorieën goed staan.

tskR9IlgHZ_facebookpagesmakennieuw500x367jpg

Een goede Facebookpagina is zo volledig mogelijk

De paginainformatie invullen, het lijkt een hoop werk met weinig effect. Maar een goed aangevulde informatiepagina heeft wel zeker effect. De twee belangrijkste voordelen van het goed invullen van je Facebookpagina zijn het volgende:

  1. Het zorgt er voor dat je pagina beter vindbaar wordt via zoekmachines
  2. Het wekt vertrouwen bij nieuwe of potentiële klanten wanneer je pagina-informatie goed is ingevuld

Zorg dus dat je alle beschikbare informatie zo volledig mogelijk invult. Je contactgegevens, maar ook de lange en korte beschrijving mogen hierin zeker niet ontbreken.

Je profielfoto en omslagfoto zorgen voor herkenbaarheid en verhoging van je conversie

Nadat al je pagina-informatie klopt, is het tijd om je pagina visueel aantrekkelijk te maken.

Je start met het kiezen van een goede profielfoto. Ons advies, kies hier voor jouw logo. Ben jij een trainer of coach en ben jij de enige contactpersoon binnen jouw bedrijf, dan zou je ook een foto van jezelf kunnen gebruiken als profielfoto. Zorg er wel voor dat deze foto de juiste uitstraling heeft. Dus geen vakantiekiekje of een foto van een middagje op het terras. Zorg dat de profielfoto past bij de uitstraling van jouw bedrijf. De meest ideale profielfoto is een vierkante foto, de verhoudingen moeten 1:1 zijn. Gebruik minimaal een foto van 180×180 pixels.

De volgende stap is je omslagfoto. De ideale omslagfoto is 851×315 pixels groot. Zorg dat je omslagfoto past bij de uitstraling van je bedrijf. Het is bewezen dat een goede omslagfoto zorgt voor meer bereik en meer resultaat met jouw Facebookpagina. Op een omslagfoto kun je heel goed jouw USP’s kwijt in korte steekwoorden. Zorg er wel voor dat je omslagfoto visueel aantrekkelijk blijft. Zorg er ook voor dat je een beschrijving bij je omslagfoto. Hierin kun je informatie kwijt over de core business van je bedrijf. Zet hierin ook altijd een linkje naar je website in.

Zorg er daarnaast voor dat je altijd de call-to-action button op actief zet in je omslagfoto. Dit kan echt zorgen voor een verhoging van je conversie en hier wordt vaak op geklikt.

call to action omslagfoto

 

De basis voor een goede Facebookpagina staat, nu de rest…

Wanneer je bovenstaande punten hebt afgerond heb je een goede basis voor jouw Facebookpagina gelegd. De volgende stap is het plaatsen van goede berichten. Ook het regelmatig blijven posten is zeer belangrijk. Zo’n 5-10 keer per week is het optimale aantal berichten dat jij met jouw Facebookpagina zou moeten plaatsen. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer jij tussen de 5 en 10 keer per week een nieuw bericht plaatst, de interactie en het bereik op jouw pagina zal toenemen. Het minimale aantal berichten per week dat wij adviseren is 3 berichten. Wil jij wat extra tips over het plaatsen van goede berichten of heb je moeite met het vinden van inspiratie? Neem dan eens een kijkje in onze Community. Wij helpen je graag verder!

Comment Section

2 reacties op “Hoe maak je een goede Facebookpagina?


Door Femke op 28 oktober 2016

Een bestaande Facebookpagina, als je dan later het soort pagina wil aanpassen, hoe doe je dat? Dus niet de categorie maar ipv lokaal bedrijf merk/product???


Door Iris Pijnenburg op 22 november 2016

Hi Femke,

Sorry voor mijn vertraagde reactie!
Wanneer je wilt wisselen van een lokaal bedrijf naar bijvoorbeeld merken en producten dan kun je dat doen door op de pagina aan de linkerzijde op ‘Info’ te klikken.
Daar vind je de categorie (zo heet dit toevallig ook 😉 ) van de pagina. Klik naast de categorie op ‘bewerken’ en je kunt vervolgens of door te typen of middels een drop down menu wijzigen van ‘soort pagina’. Dus bijvoorbeeld van ‘lokaal bedrijf’ naar ‘merken en producten’. Klik vervolgens op opslaan en de wijziging is doorgevoerd;)

Groetjes, Iris

Plaats een reactie


*