Wij gebruiken Cookies

Page content

article content

Een vergelijkbare doelgroep; hoe maak ik deze?

Als je gaat adverteren op Facebook, kun je kiezen uit 3 verschillende doelgroepen; de aangepaste doelgroep, een opgeslagen doelgroep en de vergelijkbare doelgroep. In deze blog ga ik uitleggen wat de vergelijkbare doelgroep is en waarom het slim is om deze in te zetten bij je Facebook advertenties.

 

Wat is een vergelijkbare doelgroep?

De naam zegt het eigenlijk al; de vergelijkbare doelgroep is een doelgroep die vergelijkbaar is aan een al bestaande doelgroep in Facebook. Als je bijvoorbeeld een aangepaste doelgroep gemaakt hebt van jouw websitebezoekers, dan kun je hier een vergelijkbare doelgroep van maken. Maar wat houdt dit dan precies in? Wanneer je een vergelijkbare doelgroep maakt van jouw websitebezoekers, kijkt Facebook naar personen die exact lijken op jouw websitebezoekers. Daarnaast kijkt Facebook ook naar het gedrag van deze gebruikers.

 

De verschillende vergelijkbare doelgroepen

Je kunt vanuit verschillende bronnen een vergelijkbare doelgroep maken. De bronnen zijn van jouw pagina-fans, van jouw klantenlijst, van jouw websitebezoekers en van de overige aangepaste doelgroepen.

Laat ik beginnen met een vergelijkbare doelgroep van jouw pagina-fans. Facebook zoekt hierbij tussen jouw pagina likes naar de interesses, het gedrag en de demografische gegevens van deze personen. Vanuit hier maakt Facebook een doelgroep van mensen die op basis van deze kenmerken het meest overeen komen.

Ook kun je een vergelijkbare doelgroep maken van jouw klantenlijst. Dit kan als je al een lijst van al jouw nieuwsbriefinschrijvingen en huidige klanten hebt. Je maakt dan een doelgroep van mensen die precies lijken op jouw huidige klanten. Dit is dus een hele goede doelgroep om successen mee te behalen op Facebook.

De derde optie is om een vergelijkbare doelgroep te maken van jouw websitebezoekers. Deze doelgroep werkt erg goed als je hebt gekozen voor een aangepaste URL, bijvoorbeeld een vergelijkbare doelgroep van iedereen die op de bedankpagina van jouw website is geweest. Voordat je een vergelijkbare doelgroep van je websitebezoekers kunt maken, is het nodig om eerst de aangepaste doelgroep te maken.

De laatste optie is om een vergelijkbare doelgroep te maken van de overige aangepaste doelgroepen. Bijvoorbeeld van de betrokkenheid op Instagram of Facebook, of van de mensen die een privébericht naar de pagina gestuurd hebben.

 

Maar hoe maak je nu zo’n doelgroep? Om zo’n doelgroep zelf te maken ga je naar je advertentiebeheer. Vervolgens klik je op de drie streepjes linksboven, waar je kiest voor doelgroepen.

Vervolgens maak je de volgende stappen:

  1. Ga naar ‘doelgroep maken’
  2. Kies ‘vergelijkbare doelgroep’
  3. Kies de bron die je wilt gebruiken
  4. Kies een land of regio
  5. Vervolgens kun je kiezen voor ‘omvang publiek’. De cijfers (0 t/m 10) zijn een percentage van de Nederlandse bevolking (of het land dat je hebt gekozen).

 

Is deze blog niet helemaal duidelijk voor je of heb je nog vragen? Lees dan eens onze mastertraining over het maken van een vergelijkbare doelgroep. Natuurlijk mag je je vraag ook altijd in de Community stellen of contact met ons opnemen!

Comment Section

0 reacties op “Een vergelijkbare doelgroep; hoe maak ik deze?

Plaats een reactie


*