Wij gebruiken Cookies

Page content

Hoe maak ik een aangepaste doelgroep?

article content

Hoe maak ik een aangepaste doelgroep?

Soms is het nodig om een aangepaste doelgroep voor je advertentie te maken. Maar hoe en waar maak je nu precies zo’n doelgroep? In deze blog ga ik je uitleggen wat het nut van een aangepaste doelgroep is en waar je deze kunt maken.

 

Laat ik beginnen met wat nu het nut van zo’n aangepaste doelgroep is en wat het inhoudt. In een aangepaste doelgroep zitten eigenlijk personen die al op een bepaalde manier in contact zijn geweest met de Facebookpagina van je bedrijf.  Een aangepaste doelgroep gebruik je vooral als je conversies wilt realiseren. Wist je dat een prospect gemiddeld 7 keer in contact met je bedrijf moet zijn geweest om een verkoop te realiseren? Hiervoor zou een aangepaste doelgroep dus zeer geschikt zijn.

 

Maar hoe maak je nu een aangepaste doelgroep? Hieronder vind je stap voor stap uitgelegd wat je moet doen.

1. Log in op je Facebookpagina en ga naar het Advertentiebeheer. Eenmaal in het Advertentiebeer, klik je linksboven op het menuutje. Hier kies je voor ‘Doelgroepen’.

2. Eenmaal op ‘Doelgroepen’ geklikt, klik je op het blauwe balkje met ‘Doelgroep maken’. Vervolgens kies je voor ‘Aangepaste doelgroep’.

3. Als je voor ‘Aangepaste doelgroep’ gekozen hebt, krijg je een apart menu op je scherm te zien. In dit menu heb je de keuze uit 5 verschillende onderwerpen; Klantenbestand, Websiteverkeer, Appactiviteit, Offline activiteit en Betrokkenheid. Ik kies nu voor Betrokkenheid. Wil je zelf voor een ander onderwerp een aangepaste doelgroep maken, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Eenmaal op Betrokkenheid geklikt, krijg je weer verschillende mogelijkheden, zie de afbeelding hieronder. Betrokkenheid wil zeggen dat je een doelgroep gaat maken van de personen die bij de inhoud betrokken zijn geraakt op Facebook of Instagram.

4. Nadat je voor Betrokkenheid gekozen hebt, krijg je een keuzemenu. Hier kun je kiezen wat je wilt gebruiken om je doelgroep te maken. De keuzes zijn; Video, Leadformulier, Ervaring op volledig scherm, Facebookpagina, Instagram-bedrijfsprofiel en Evenement. Ik ga nu voor Video. Facebook gaat hierbij een lijst maken van personen die tijd hebben besteed aan het kijken van een video op je Facebook- of Instagrampagina. Bij Video kun je daarna de daadwerkelijke betrokkenheid kiezen;

5. Vervolgens vul je ‘In het verleden’ in. Dit is hoelang personen onderdeel blijven van je doelgroep. Als laatste kun je nog een Doelgroepnaam invullen. Heb je al deze stappen doorlopen, dan klik je op Doelgroep maken.

Comment Section

0 reacties op “Hoe maak ik een aangepaste doelgroep?

Plaats een reactie


*