Wij gebruiken Cookies

Page content

Een groter en beter bereik op Facebook

article content

Een groter en beter bereik op Facebook

Iedereen weet dat het bereik van je Facebookpagina een belangrijk punt is om een goedlopende pagina te hebben. Maar hoe zorg je er nu voor dat je een goed bereik hebt? Het is belangrijk om te weten dat niet voor iedere branche hetzelfde geldt, maar onderstaande tips zijn voor het gros van de Facebookpagina’s effectief.

 

1. Let op de lengte van je tekst

Een te lange tekst schrikt lezers vaak af. Zorg er dus voor dat de tekst die je op Facebook plaatst, niet al te lang is. Denk hierbij aan maximaal 5 regels. Zo vermijd je de ‘meer weergeven’ knop. Hou het ook bij één boodschap, en ga niet verschillende dingen door elkaar vertellen. Dit werkt verwarrend en kan er voor zorgen dat de lezers afhaken.

 

2. Gebruik een bericht met een foto en/of video

Berichten met een foto en/of video krijgen meer weergaven dan berichten die dit niet hebben. Plaats je een foto of video bij je bericht, kies dan wel voor een relevante en aansprekende foto/video. Ga bij voorkeur voor een foto met leven (bijvoorbeeld mensen) er op en maak deze foto’s zelf. Zelfgemaakte foto’s doen het namelijk beter dan stockfoto’s. Je kunt de foto’s gewoon met je smartphone maken. Kies je voor een video, upload deze dan in het bericht, en zet geen linkje via YouTube in het bericht.

 

3. Let op het tijdstip van plaatsen

Natuurlijk is het voor iedereen anders wanneer je het beste een bericht op Facebook kan plaatsen. Over het algemeen zijn er drie tijden waarop je het best een bericht kan plaatsen, namelijk; 07:00 uur ’s ochtends, 12:00 uur ’s middags en 18:00 uur ’s avonds. Dit zijn namelijk de tijden dat de meeste mensen op hun telefoon Facebook kijken. Mensen zijn dan net wakker, hebben een pauze op het werk of zijn klaar met werken. Echter zijn dit wel de tijden dat andere bedrijven ook berichten plaatsen op Facebook. Er is dan dus ook een hoge concurrentie.

 

4. Reageer op reacties

Een heel belangrijk punt; reageer op de reacties die bij je bericht geplaatst worden. Doe dit natuurlijk wel op een nette en menselijke manier. Zo merkt je volger dat je actief bezig bent met Facebook.

 

5. Gebruik call-to-actions

Met een call-to-action roep je je volgers op om iets te doen. Door bijvoorbeeld ‘Wat vind jij?’ aan het einde van je bericht te plaatsen, is de drempel veel lager om een reactie te plaatsen. Hierdoor krijg je ook interactie op je pagina. Je kunt een call-to-action ook plaatsen door middel van twee foto’s met een duimpje en een hartje er op (de reactie mogelijkheden op Facebook). Je volgers kunnen dan stemmen door de reactie te geven die zij relevant vinden.

 

Natuurlijk zijn er naast deze tips nog veel meer mogelijkheden om je bereik te vergroten. Zo is het ook van belang dat je berichten plaatst die bij jouw bedrijf passen, zorgt voor een eenduidige uitstraling op je pagina, maar blijf wel afwisselend in het soort berichten dat je plaatst.

Mocht je na deze tips voor een groter bereik op Facebook nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op of sluit je aan bij de Community!

 

 

Comment Section

0 reacties op “Een groter en beter bereik op Facebook

Plaats een reactie


*