Wij gebruiken Cookies
Training: Instagram marketing voor bedrijven
Gratis aanmelden

Page content

Facebook update: Live video direct vanaf de computer

article content

Facebook update: Live video direct vanaf de computer

Facebook is met een update gekomen! Vanaf 22 maart 2017 is het mogelijk om direct via de computer een live video te starten.

Waarom video?

Zoals je misschien wel weet, zijn video’s steeds belangrijker binnen je online marketing strategie. Dat geldt ook zeker voor Facebook marketing! Het is niet voor niets dat de focus van Facebook voor de komende jaren met name ligt op het optimaliseren en uitbreiden van de verschillende video-mogelijkheden binnen het kanaal, zowel voor de persoonlijke gebruikers als voor de bedrijven die op Facebook actief zijn.

Voordelen van video zijn dat de beelden in de tijdlijn direct bewegen, waardoor het extra de aandacht trekt van je volgers. Dit heeft positieve gevolgen voor het bereik en de interactie onder je bericht.

Daarnaast krijgen video’s vanuit Facebook sowieso al een groter bereik mee dan bijvoorbeeld foto’s of linkberichten. Doe hier dan ook zeker je voordeel mee šŸ˜‰

Bovendien kun je met een goede video heel snel een krachtige, duidelijke boodschap overbrengen. Het is enorm visueel, dus je mogelijkheden zijn eindeloos.

Voor meer voordelen en tips over het gebruik van video’s voor je Facebookpagina, bekijk onze Mastertrainingen in de Community >

Waarom live video

Waarom is live video dan zo speciaal? Live video biedt Ā nog extra voordelen ten opzichte van het delen van een ‘gewone’ video. Zo is het een stuk ‘echter’ en authentieker. Er is niets bewerkt aan de video, maar het is gewoon live. Dat wordt op sociale media als Facebook altijd juist erg gewaardeerd.

Daarnaast, misschien wel veel belangrijker, biedt Facebook live video je de mogelijkheid om direct, live contact te hebben met jouw volgers en potentiƫle klanten.

Voor meer voordelen van Facebook live video Ć©n de verschillende manieren/soorten live video’s die je kunt maken, zie de Mastertraining in de Community.
Nog geen Community lid? Bekijk de mogelijkheden >

Hoe ga je live

Om een live video te starten, ga je naar jouw eigen Facebookpagina. Vervolgens kun je daar waar je normaal een nieuw paginabericht aanmaakt, kiezen voor de optie ‘live video starten’:

Facebook Live

Je krijgt dan een pop-up te zien, waar je de beschrijving van je live video kunt aanmaken. Dit is de beschrijving die boven de video in je tijdlijn en het nieuwsoverzicht van je volgers komt te staan. Zorg dus voor een aantrekkelijke en nieuwsgierig makende beschrijving bij je video!
Voor tips over een goede beschrijving bij je live video,Ā zie de Mastertraining in de Community.
Nog geen Community lid? Klik hier voor meer informatie.

Facebook Live

Klik op volgende en je krijgt het scherm te zien met een voorbeeld van de video en aan de rechterzijde is de ruimte waar je reacties van de kijkers kunt bijhouden:

Facebook Live

Om live te gaan klik je op de blauwe ‘Live gaan’ knop rechts onderin het scherm.

Je scherm blijft dan eigenlijk nagenoeg hetzelfde, alleen zie je nu boven je eigen video een rode ‘live’ button met daarbij de tijd hoe lang je al live bent.

Om de live video te beĆ«indigen klik je op de dan rode knop rechts onderin het scherm met ‘Video beĆ«indigen”

Je krijgt daarna de mogelijkheid om de video te bewaren en op je tijdlijn te plaatsen, of om deze te verwijderen.

Facebook Live

Voor meer tips, adviezen en toepassingen voor het inzetten van live video’s voor jouw bedrijf, bekijk dan de verschillende trainingen en video’s in de Community.

Heb jij een live video uitgezonden op Facebook? Deel je ervaringen of je video hieronder in de reacties! šŸ™‚

Comment Section

0 reacties op “Facebook update: Live video direct vanaf de computer

Plaats een reactie


*