Wij gebruiken Cookies

Page content

De Facebook campagnestructuur

article content

De Facebook campagnestructuur

Wanneer je via het advertentiebeheer van Facebook een campagne aanmaakt, dan bestaat deze uit verschillende lagen; De campagne, De advertentieset en De advertentie. In dat opzicht kun je elke campagne een beetje vergelijken met een stamboom. Onder één campagne kunnen namelijk meerdere advertentiesets en advertenties vallen. Dit biedt je als ondernemer de mogelijkheid om bijvoorbeeld A/B tests uit te voeren en zo je advertenties te optimaliseren.

Echter kan deze structuur nog voor verwarring zorgen, daarom maak ik het graag inzichtelijk in dit artikel. Wanneer je begrijpt hoe je huidige en toekomstige campagnes in elkaar steken, kun je direct beter en gerichter aan de slag.

De Facebook campagnestructuur

Elke Facebook campagne bestaat uit drie lagen:

Deze drie lagen vind je ook terug in het advertentiebeheer door middel van verschillende tabbladen. Hiertussen kun je bladeren om zo aanpassingen door te voeren binnen de verschillende onderdelen van je campagne.

De campagne

De campagne zelf is eigenlijk de doelstelling; Wat wil je bereiken met de campagne? Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld het verkrijgen van zoveel mogelijk reacties, het zoveel mogelijk laten downloaden van je e-book, zoveel mogelijk websitebezoekers genereren of bijvoorbeeld verkopen realiseren.

Tip: Zorg ervoor dat je één helder doel voor ogen hebt en daar ook alle onderdelen van de campagne op optimaliseert. Alleen op die manier kun je het maximale resultaat behalen met je advertenties.

De advertentieset

De advertentieset bestaat uit verschillende onderdelen;

  • De doelgroep
  • De plaatsing van je advertenties
  • Het budget en de planning

Wanneer je een A/B test wilt starten tussen twee doelgroepen (bijvoorbeeld een vergelijkbare doelgroep en opgeslagen doelgroep), dan maak je hiervoor twee advertentiesets aan binnen één campagne.

Tip: De plaatsing juist kiezen voor je advertenties kan een groot verschil maken in de kosten per betrokkenheid/klik/verkoop die je uiteindelijk gaat realiseren. Bewerk je plaatsingen dus altijd op basis van het doel en uiterlijk van je uiteindelijke advertentie.

De Facebook advertentie

De advertentie is hetgeen dat de doelgroep uiteindelijk te zien krijgt. Een advertentie kan op verschillende manieren opgemaakt worden, bijvoorbeeld met één foto of video, een diavoorstelling of een collectie. Je kunt er voor kiezen al dan geen knop naar je website of Messenger in te zetten en meer. De advertenties zijn de snelste manier om je campagne te optimaliseren en je resultaten te verhogen. Zet hiervoor meerdere advertenties binnen één advertentieset.

Tip: Voor een goede advertentietekst kun je als richtlijn de volgende formule aanhouden:

  1. Start met een vraag/stelling, direct aan de doelgroep.
  2. Geef een korte toelichting, benoem USP’s.
  3. Sluit af met een heldere Call to Action.

Comment Section

0 reacties op “De Facebook campagnestructuur

Plaats een reactie


*