Wij gebruiken Cookies

Page content

article content

Adverteren op Instagram: nieuwe doelgroepmogelijkheden!

Facebook is non stop in ontwikkeling, zo ook het kleine zusje van Facebook: Instagram. Onlangs kwam Facebook met een nieuwe update voor adverteren op Instagram. Namelijk verschillende nieuwe doelgroepmogelijkheden! Op deze doelgroepen heb ik heel lang gewacht, dus ik ben zelf erg enthousiast! In deze blog vertel ik je meer over de nieuwe doelstellingen en waarvoor je ze kunt gebruiken! Wil je graag leren hoe je effectief aan de slag kunt gaan met doelgroepen op zowel Facebook als Instagram? In onze Community hebben wij hier verschillende trainingen over geschreven.

Adverteren op Instagram: de oude doelgroepmogelijkheden

Wilde je voorheen aan de slag met adverteren op Instagram, dan had je gelukkig al toegang tot een groot aantal mogelijkheden qua doelgroepen.

  • De opgeslagen doelgroep op basis van interesses en demografische gegevens
  • De vergelijkbare doelgroep (een doelgroep die exact lijkt op een bestaande doelgroep)
  • De aangepaste doelgroep, waarbinnen je doelgroepen kunt maken op basis van je websiteverkeer, klantenlijsten of betrokkenheid met jouw Facebookpagina.

Echter miste ik hier een hele interessante doelgroep: de betrokkenheid op Instagram. Hoe tof zou het zijn als je iedereen die interactie heeft gehad met jouw Instagram account kunt benaderen met advertenties. Dit zijn mensen die daadwerkelijke interesse hebben getoond in jouw bedrijf en hierdoor gemakkelijker over te halen tot een verkoop. Helaas was tot voor kort deze optie niet beschikbaar op Instagram. Totdat Instagram onlangs met deze nieuwe update kwam. Dit maakt adverteren op Instagram een stuk interessanter!

Adverteren op Instagram: de nieuwe doelgroepmogelijkheden

Toen ik onlangs in mijn advertentiebeheer op Facebook keek, zag ik plotseling iets nieuws. Finally, hetgeen waar ik lang op heb gewacht: een doelgroep maken op basis van betrokkenheid op Instagram! adverteren op instagram

Wanneer gebruik je deze doelgroep voor jouw advertenties?

Tijdens webinars en trainingen over de adverteren op Instagram en Facebook Salesfunnel (gratis terug te kijken voor al onze Community members), kaarten wij regelmatig aan hoe belangrijk het is om jouw doelgroep meerdere keren te benaderen. Want zeg nou zelf, hoe vaak koop jij iets bij een bedrijf dat je voor het allereerst ziet op Instagram of Facebook. Precies! Vaak heb je meerdere contactmomenten met een bedrijf nodig, voordat je besluit om klant bij ze te worden.

Als bedrijf zijnde is het dus van belang dat jij er voor zorgt dat je die contactmomenten stimuleert en er zo veel mogelijk voor zorgt om de juiste mensen vaker te benaderen met informatie over jouw bedrijf. Ik benoem hier specifiek de juiste mensen. Je wilt natuurlijk alleen die mensen benaderen die daadwerkelijk interesse hebben getoond in jouw bedrijf. Het is namelijk niet verstandig om te blijven adverteren onder een doelgroep die weinig tot geen interesse toont in jouw bedrijf.

De perfecte manier om de juiste mensen te benaderen, is door die personen te pakken die contact hebben gehad met jouw bedrijf. Een manier om dit te doen is door gebruik te maken van de aangepaste doelgroepen binnen Facebook. Bijvoorbeeld door die personen te benaderen die interactie hebben gehad met jouw Instagram of Facebookpagina.

Deze nieuwe update maakt cross-channel marketing nog eenvoudiger én effectiever. Zo kun je je Facebookfans opnieuw benaderen via Instagram, en je Instagramgebruikers benaderen via Facebook. Belangrijk hierbij is om goed op de boodschap te letten die je communiceert. Facebook is misschien de oudere broer van Instagram, de twee kanalen zijn zeker niet hetzelfde en vragen ieder om een eigen aanpak. Wil je hier advies of begeleiding voor ontvangen. Neem dan contact met ons op, of neem eens een kijkje in onze Community!

Comment Section

0 reacties op “Adverteren op Instagram: nieuwe doelgroepmogelijkheden!

Plaats een reactie


*