Wij gebruiken Cookies
Training: Instagram marketing voor bedrijven
Gratis aanmelden

Page content

5 veelgemaakte fouten op Facebook

article content

5 veelgemaakte fouten op Facebook

Wat zijn veelgemaakte fouten op Facebook?

Er zijn steeds meer bedrijven actief op Facebook die het belang van dit medium inzien, super! Alleen worden er daarmee helaas ook steeds meer veel fouten gemaakt op Facebook. Dat is heel erg zonde. Wanneer je Facebook goed weet in te zetten, kun je ook als klein bedrijf ontzettend veel potentiële klanten bereiken via Facebook én omzetten naar kopers.

Wil jij weten wat enkele van de meest gemaakte fouten zijn op Facebook? Lees ze hieronder!

Focussen op likes, likes en nog eens likes

Een van de meest gemaakte fouten op Facebook is het puur en alleen focussen op zoveel mogelijk likes. Dit kan echt een doodzonde zijn voor je pagina. In een recente Mastertraining die Carlijn in de Community heeft gezet, legt zij uit dat Facebook de focus heeft verlegt voor de Facebookpagina’s. Het zijn niet meer de likes die belangrijk zijn, maar juist de interactie op de pagina (Nog geen lid van de Facebook Helpdesk Community? Bekijk de mogelijkheden).

Toch zie je nog steeds heel erg veel like, share en winacties voorbij komen en krijgen wij als Facebook marketing experts vaak de vraag of wij kunnen helpen om zo snel mogelijk zo veel mogelijk likes te krijgen. Dit is dus juist niet meer de bedoeling! Focus je juist op de klantbinding en loyaliteit op je pagina, ga het gesprek aan en haal op die manier ook daadwerkelijk omzet en leads uit je Facebookpagina.

Onregelmatigheid in de posts

Een andere veelvoorkomende fout op Facebook is het niet regelmatig posten. Dit kan het geval zijn wanneer je bijvoorbeeld maar één keer in de maand of week een bericht plaatst, maar ook het vier keer op maandag avond posten en dan vervolgens weer twee posts op donderdag ochtend, valt onder onregelmatigheid van de posts.

Wanneer je niet met een goede regelmaat post, zal je bereik afnemen en daarmee ook de interactie op je posts. Daarnaast is het erg belangrijk om zichtbaar te blijven voor potentiële klanten, zodat zij aan jou denken wanneer zij een product of dienst nodig hebben.

Probeer daarom tussen de 5 en 10 keer per week een bericht te posten. Bij voorkeur goed verspreid en op de juiste momenten voor jouw pagina. Over het algemeen werkt het posten in de ochtend of avonduren erg goed, maar dit verschilt echt per pagina!

Onaantrekkelijke teksten (en berichten)

Facebook is een sociaal medium en werkt het beste voor je bedrijf als je het ook op die manier gebruikt. Probeer daarom een goede, leuke en krachtige tekst boven je berichten te zetten. Spreek de mensen persoonlijk aan en betrek ze bij wat je doet.

Vaak zien we echter berichten voorbij komen van pagina’s die alleen een link delen, zonder hier enige tekst boven te zetten. Een gemiste kans! Het verschil tussen een goede tekst en geen of een onduidelijke tekst is echt enorm op Facebook.

Probeer dus voor jouw pagina uit welke schrijfstijl en teksten goed werken! Wees sociaal op Facebook en betrek je volgers bij je (Facebook) activiteiten.

Reacties verbergen of negeren

Een andere fout die veelvuldig gemaakt wordt op Facebook is het verbergen van (negatieve) reacties. Probeer dit nooit te doen, maar reageer op alle berichten. Juist ook wanneer deze negatief van aard zijn. Zo laat je niet alleen aan de zender van de reactie, maar ook aan alle andere volgers zien dat je kritiek of klachten serieus neemt en deze probeert op te lossen. Ga dus ook vooral niet de strijd aan op Facebook, maar probeer je in te leven in de volger en probeer het probleem zo goed mogelijk op te lossen. Niet meer dan eens hebben wij zo van kritische noten echte ambassadeurs kunnen maken voor onze activiteiten! Verschillende voorbeelden hiervan kun je terugkijken in dit webinar dat in de Community staat.

Krijg je andere, neutrale of positieve reacties? Reageer daar dan ook altijd op! Mensen voelen zich ook dan beter gehoord en zullen daardoor eerder nog een keer reageren onder je berichten. Daarnaast krijgen mensen meer het gevoel je te leren ‘kennen’, wat je vervolgens een zogenaamde ‘gunfactor’ op kan leveren. Deze gunfactor kan er in de toekomst zomaar voor zorgen dat deze mensen straks klant van jou worden in plaats van van de concurrent!

Stockfoto’s

Een laatste veelgemaakte fout op Facebook is het uitsluitend gebruiken van foto’s die van een leverancier of van internet komen. Deze foto’s zorgen altijd voor een mindere interactie dan wanneer je zelf je foto’s of video’s maakt. Ook hier komt het sociale aspect van Facebook weer naar boven: Wanneer je zelf je foto’s maakt (en ook zelf vaker op de foto gaat), zullen mensen het gevoel hebben je beter te leren kennen, kom je authentieker over en zien ze dat er ook daadwerkelijk mensen achter het logo van je bedrijf staan. Bovendien vallen je posts ook veel minder op als ‘bedrijfs-spam-posts’, omdat vrienden van Facebookgebruikers ook altijd eerder een authentieke foto zullen uploaden dan een stockfoto. Probeer daarom een goede afwisseling te creëren in het beeldgebruik op je Facebookpagina en zet wat vaker foto’s in die je zelf gemaakt hebt.
Ook hiervan komen voorbeelden voorbij in het bovengenoemde webinar.

Herken jij verschillende van deze veelgemaakte fouten? Of heb jij enkele van deze fouten zelf wel eens gemaakt? Geen zorgen! Gelukkig is het nooit te laat om er verandering in te brengen. 🙂

Wil jij meer veelgemaakte fouten weten en wil je leren hoe je je Facebook marketing het beste wél kunt inzetten? Meld je dan aan voor de Community. Daar vind je ontzettend veel uitgebreide informatie én heb je je eigen Facebook marketing team voor je ter beschikking staan om al je vragen te beantwoorden en je met problemen te helpen! Je kunt je nu extra voordelig aanmelden; betaal de eerste maand slechts 1 euro en de opvolgende maanden 29 euro per maand. Je abonnement is maandelijks opzegbaar, dus je zit nergens aan vast! Meer weten >

 

Comment Section

0 reacties op “5 veelgemaakte fouten op Facebook

Plaats een reactie


*